Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava psů v Letňanech 28.04.07

28. 4. 2007

Panička byla dneska na výstavě psů v Letňanech. Sice jsem chtěl jít s ní, ale byl jsem odmítnut a nechán doma. Ale dle toho, co mi pak vyprávěla, to bylo lepší. Teda hlavně pro ní. Protože se mnou by si toho moc v klidu neprohlídla.:-)))

Samozřejmě, že mi koupila spoustu věcí a na ještě mnohem víc věcí si vzala letáčky, že mi je koupí potom.:-) Jak se shodly s Adélou, nekupují to, co ještě nemáme (protože nic takového už asi ani není), ale to, čeho máme nejmíň.:-))) Takže jsem hrdým majitelm nového aportu, a je teda bomba. Hned jsem ho okusil a ten se bude nosit skoro sám.:-) Je i do vody, takže můžem trénovat aport i z vody. No, nádhera. Pak jsem dostal nějaké nové pamlsky, které pomáhají čistit zoubky. Moooc dobroučký. No, a taky něco málo vzorků light granulek, protože budeme měnit značku. Royalek je sice dobrej, ale trošku moc drahej a panička to už nějak nezvládá. Ale nebojte, hledáme taky superprémiové krmivo, takže rozhodně nebudu zanedbáván. A vypadá to buď na Pro Pac nebo na Trainer professionale. Tak dle toho, co mi bude chutnat víc, se rozhodnu.:-)))

Samozřejmě, že většinu dne strávily u kruhu bíglů, MOK a VOK, ale s Adélou a jejím bráchou si to prošli hezky celý, takže toho viděli mnohem víc. Panička taky říkala, že potkala vlkodava Fida, který byl před necelým 3/4 rokem menší než já a teďka je z něj takovej menší kůň. Ale je prý strašně krásnej a hlavně kámoš, paničku musel samo hned olízat. Ještě, že nechtěl na klín, asi by mi jí zlomil.:-)))

No, samozřejmě, že se tam rozplývala nad všemi pejsky, ale stejně stále myslela jen a jen na mě. Jsem prostě ten nejlepčejší!!!:-)

Taky tam potkala několik svých oblíbených bulíčků a jednoho vyfotila, protože nejen, že byl krásnej, byl to i canisterapeutický pejsek, tak aby všichni ti, kdo tvrdí něco o krvelačných "bojových psech" (což samo o sobě je hloupost a nic takového neexistuje) viděli, že i bulteriér může pomáhat lidem. Pro ty, kdo neví, co se pod pojmem canisterapie skrývá, uvádíme krátký popis, který jsme našli na stránkách skvělé organizace Pomocné tlapky (www.pomocnetlapky.cz):

Canisterapií se rozumí léčebný kontakt psa a člověka. Pes už svou přítomností dokáže vyvolat dobrou náladu všude tam, kde je jí nedostatek. A o tom, že úsměv léčí není pochyb. Toho využívají odborní terapeuté a vodí psy na "návštěvy" do: domovů důchodců, dětských domovů, sanatorií a hospiců, ústavů pro tělěsně nebo mentálně postižené a do jiných podobných zařízení. Některá zařízení mají dokonce své stálé terapeutické psy, kteří bydlí na místě a péče o ně je svěřena konkrétním pracovníkům.

A samozřejmě tady je i ta fotka super bulíčka:

Obrazek

Snad někoho přesvědčíme o tom, že tito pejsci nejsou krvežíznivé stroje na zabíjení, ale úplně normální psi, kteří jsou při správné výchově zcela spolehliví.

V rámci výstavy se také konaly závody v agility, takže paničky se samozřejmě musely jít podívat a prý to bylo super. Jen nechápou, jak si ti lidi můžou pamatovat pořadí překážek. Jak znám svojí paničku, skončili bychom tak za 3 překážkou, protože by nevěděla jak dál.:-)))

No, a pak už jeli domů a já měl šílenou radost, že už je zase se mnou. Dostal jsem na ozkoušení aportík, samozřejmě, že se mi moc líbil, pár pamlsků, ty byly taky moc dobrý a pak jsme šli ven, ale protože je strašný vedro, hlavně pro pejsky, jen na krátkou procházku a hurá zpátky domů do chládku a k počítači psát článeček.