Jdi na obsah Jdi na menu
 


Toto je stránečka, na které vám představím pár mých, opravdu, nejbližších kamarádů. Mám jich totiž docela dost.:-))) Většina pejsků má své stránečky a odkazy najdete v mých oblíbených stránkách.

Axa (ta prostě musí být na prvním místě)

Obrazek

Axulka je americká staffordšírská teriérka, kterou si panička pořídila s ex-páníčkem:-) a rozhodně to není žádnej zabiják. Je to krásná, mazlivá feňule a každýho by nejradši olízala a kamarádila s ním. A to nemyslím jen lidi, je taková i k pejskům. Na to, že je bez PP, je to fakt kost.:-) Prostě moje favoritka. Bydlí u toho ex-páníčka, ale občas jsme jí hlídali nebo chodili na společné procházky. Vždycky jsem jí strašně zmučil.:-))) Bohužel už se nevídáme, takže o ní nemám žádné zprávy.


Bojar

Obrazek

Bojar je labrador mýho páníčka, kterýho jsem přibral do party, když se páníčci sestěhovali do jednoho bytečku a patří k těm vyjímkách z "velkejch žlutejch" který nežeru. Bojárek je hrozně fajn, jen doplatil na svojí "žravost", kastraci a hlavně na to, že páníčkovi prarodiče a otec jaksi nerespekují zákaz dávání Bojarovi jákékoli jídlo. Než jsme se v prosinci 2007 přestěhovali vážil Bojar 51,20kg, ale po půl roce intenzivní péče paničky zhubnul na 32,70kg a je z něj zase krásnej pesan a stal se i zdatným turistou.:-) Myslím, že o takovémhle důchodu se mu asi ani nesnilo.;-)


Art - in memoriam

Obrazek

Artík je anglický kokršpaněl a známe ho z agility. A teda musím říct, že to je na podnikání všemožných výletů a akcí ten nejlepší kámoš. Má totiž paničku Lucku stiženou stejně, jako je ta moje, takže furt vymejšlej společně nějaký super akce. Půjdeme spolu na MIDy různých dog-trekků, chodíme na skvělé výlety a zlákali nás i na loveckej víkend. Art je prostě kokr, na většině fotkách štěká (opravdu je velice těžké zachytit ho v klidu a neštěkajícího), jakmile se totiž zastavíme a už to, dle něj, trvá dlouho, dožaduje se hlasitě pokračování v chůzi. Rád taky hledá stopy všemožnejch zviřátek a ty pak nahání. Takže se na něj občas musí čekat, někdy se vrátí na cestu, ale běží na opačnou stranu, než jsme šli my. No, je s ním fakt sranda.:-)

Artovi se, bohužel, ta jeho lovecká vášeň, v sobotu 09.06.07, stala osudnou. Když běžel po stopě přes koleje, projížděl tam zrovna vlak. Artík střed nepřežil a teď už nahání srnky a zajíce v psím nebíčku. Arte, nikdy na tebe nezapomeneme!!!


Benji

Obrazek


Benji přibyl mezi moje kamarády v neděli 10.06.07, a to k Lucce, která po ztrátě Arta potřebovala rychle nového kamaráda, který by jí pomohl překonat stesk po Artíkovi a který bude do budoucna jejím průvodcem. Benji je, překvapivě:-))), anglický kokršpaněl a zabarvení má, pro někoho možná dosti nevšední - oranžový bělouš. Je to krasavec každým coulem, i když na výstavách to páni rozhodčí viděj trošku jinak a Benji, díky své hubenosti, získává nejčastěji ohodnocení VD, což je nám úplně šumák, páč na prohánění se v lese jsou stejně tituly na nic.:-) 

Teddy

Obrazek

Jelikož se Benji asi doma sám nudil, dostal před nedávnem parťáka. Zlatého kokříka Teddyho - XL Teddy Marcato Line. Je to takovej medvídek. Ještě jsem ho moc nemoh prubnout, ale až se to stane, dám vědět, jak se s ním hraje.;-)


Andulka
a Arwenka

Obrazek

Bíglí duo tri- a bi- colorních holek. Arwen je teda čerstvým přírůstkem do naší "smečky", ale myslím, že své místo si velice brzo uhájí. Je to pěknej ďáblík. To Andulka oproti ní je taková rozvážná a když si usmyslí, že se jí prostě nechce, nikdo a nic s ní nepohne. Nejvíc tím svojí paničku Adélu přivádí k zuřivosti při agility. Ale je s nima sranda a podnikáme s nima taky spoustu výletů a jinejch skvělej akciček.


Růženka

Obrazek

Tahle černá feňule bydlí s bíglím duem A+A a je teda taková Arwenky teta. A jak jí znám, dává jí pěknou sodu. Mně naposledy nakousla ucho a mám od ní asi 3 strupy.:-) No, já vim, neměl jsem jí dělat návrhy, ale slibuju, že se to už nestane. Možná.:-) Růženka je takový typický vesnický pejsek. Není moc zvyklá na to být mezi lidma, ale na výlety s náma chodí moc ráda. Jen není vhodná na dog-trekk, protože nemá pro tento sport základní vlastnost. Tahání. Růženka jde krásně na prověšené šňůře a Andulka to oddře i za ní.:-) Ale je mazlivá a panička se s ní vždycky mazlí, za pamlsek by udělala cokoli a s Andulkou jsou nerozlučná dvojka. Teďka teda trojka, ještě s Arwen.:-)))


Toni
a Bertha

Obrazek

Tak Tonička je MOK a je to ten inkriminovaný pejsek, který mi furt na agi kradl můj kongáckej balónek. Ale se skončením mého docházení na agi jí tato kratochvíle skončila. Kyš, kyš.:-)) K Toničce přibyla nedávno malá sestřička Bertička, která je také, překvapivě, maďarská ohařka. Tu teda zatím neznám, ale prý je to pěkný číslo. Tonička s náma na výlety sice nechodí, ale budem jí potkávat na coursingu. Coursing jí děsně baví a je strašně rychlá. Už má doma první diplom a ceny z prvního oficíálního závodu.

Bertičku jsem dne 13.05.07 poznal osobně.:o) Jojo, jak říkala Adéla, je to Al-Kajdá.:-))


Rozárka

Obrazek

Další psí slečna, kterou znám z agi, ale už s náma byla i na jednom výletu a v Kralupech na voříškiádě. Rozárka je kříženka, ale moc krásná kříženka.:-) S paničkou Luckou cvičí ještě poslušnost, což ji jde určo tak super jako agi. Taky se s náma chystaj na dog-trekky, takže budeme výletovat i nadále.


Šiva

Obrazek

Šivuška je kříženka pitbulíka a bernského salašnického psa, ale vypadá trošku jak hovawart.:-) Je taky moc šikovná, agility běhá na stejném cvičáku jako Max a flyball běhá s náma v Letňanech. Zatím jsem si s ní moc nemoh hrát, ale jednou to přijde a to pak bude tornádo.:-) Šivuška neměla zrovna nejlepší start do života, vzala si jí nezodpovědná paní, která nevěděla, jak se o ní pořádně starat a asi to ani nechtěla vědět, ale s novou paničou, Nety, se má skvěle a snad i zapomíná na prožité bolístky.


Kasík

Obrazek

Kasík je tibetský teriér s PP a je to super kámoš. Skáče agility, běhá flyball, tančí, chodí na dog-trekky, cvičí poslušnost a je vystavován. Má toho fakt dost, ale vše zvládá levou zadní a s paničkou Hankou fakt dokazujou, že tibeťák může být aportér, může skákat přes překážky, jak mu panïčka ukáže a hlavně, že ho to baví. A o tom by veškeré aktivity s pejskem měli být. Že nás to bude bavit (paničky samozřejmě taky).:-)


Max

Obrazek

Maxík je pravý chodský pes a chodí s náma na poslušnostní cvičák. Je to fajn kamarád a má mě moc rád (občas tím svojí paničku Alču pěkně hněte - když má sedět u nohy, tak se celej natáhne, aby si ke mně moh aspoň čuchnout). Zatím jsme spolu nemohli řádit, protože na cvičáku se to nesmí, ale určo půjdem někdy po něm do lesa, co je hned za cvičákem a tam si zaběháme. Maxík se, kromě služebáku, věnuje taky agility a dogdancingu. Je to prostě všestranný pejsek.


Cessy a Elisabeth
 

Obrazek

Cessy jsme poznali na agility a stali se z nás kamarádi. Cessulka je výmarská ohařka bez PP, ale to jí na šarmu nijak neubírá. Do party jí taky přibyla Elis, která je, taktéž, výmařice, ale tentokrát již s PP. Holky jsou obě moc krásné a kouzelné a dají se s nima podnikat všemožný kraviny. Cessy má spoustu zkoušek poslušnosti, dělá lovecký výcvik, běhá coursing, prostě je to všestranně nadaná slečna. Elis je strááášná krasavice a vyhrává kdejakou výstavu. Myslím, že to jednou dotáhne opravdu vysoko.


Ferda, Truhlík, Aira a Bertík


Obrazek

Tak tuhle smečku známe přes net, ale už jsme se párkrát potkali a teda musím říct, že jsou všichni fakt super!!! Páníčci se o ně staraj naprosto ukázkově a pesáci jsou moji super kámoši. Ferda je vůdce smečky a má je všechny pod tlapkou, je to jezbas, tak se není čemu divit. Dokonce vzal na milost i mě, ač jsem o dost větší než on a to on nemá rád a všechny pejsky, kteří ho přerostli nemilosrdně žere (přeci jen ta kastrace má svoje výhody:-)) a kamarádíme spolu. Truhlík je roční kříženec-nalezenec. Kdysi dávno měl za předka pitbula a ten jeho exteriér trošku "ztěžuje" jeho páníčkům život při setkání s tupými lidmí, kteří jaksi nevidí, že Trů je úplně normální pesák, který si chce hrát, ale kteří vidí jen tu jeho pití hlavu, takže prostě musí být zabiják. Tru je zabiják asi tak jako naše Axa.:-) Airinka je jediná fenka ve smečce a taky jediný zástupce čistokrevných pejsků. Je to maďarská ohařka, ale protože jí nevyrost jeden zoubek, nemůže být uchovněna a aby tedy hárání nestěžovalo život jí ani smečce, dali jí před několika dny páníci vykastrovat (aspoň v tom nejsem sám:-)). A nejmladší člen smečky (ale věřím, že rozhodně ne poslední a že si své místo vesele uhájí) je Bertík, nefalšovaný jezbas. Kdo stále netuší, co to je, věřte, že kříženec jezevčíka s basetem. A je celej strašně roztomilounkej.


Arwen

Obrazek

Arwenka je naše nejnovější kámoška, ale musím říct, že jsme si jí i její páníčky Moniku se Standou moc oblíbili a často se teďka scházíme. Arwenčina panička nás našla přes internet a to přesněji řečeno díky Axe. Holky si jsou totiž strašně podobný, a tak jsem jednoho dne našel na stránkách vzkaz od Arwen, že by se s náma rádi seznámili. Moje panička je teda pozvala na jeden príma výlet a od té chvíle se docela pravidelně vídáme. Arwenka je super hrací kámoška a všichni pesani mi záviděj, že kámošim s pitbulkou.:-) Je to hodná a vychovaná holčička a já jen doufám, že se s nima budem scházet i nadále.   


Cedrik

Obrazek

Boxera Cedroňka a jeho paničku Terku známe přes internet a dlouho jsme si jen psali, protože si paničky myslely, že my dva se nebudeme moct sejít na procházce, ale protože si padly do noty, nakonec to riskly s tím, že jsme vyfásli košíky a vyrazili jsme na náš první společný výlet. Jenže my jsme je převezli a vůbec jsme si sebe nevšímali a celou procházku jsme byli děsně hodní, takže jsme získali nové trekkové sparing partnery a myslím, že toho společně ještě hodně zažijeme. Takže vůbec není pravda to, jak panička furt tvrdí, že jsem rasista na spláclý čumce, jedná se vždy o konkrétní jedince, kteří mi prostě nesednou. Cedrik je príma kámoš a fajn se s ním pochoduje bok po boku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář