Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak jsem se rozhodl, že z úvodní stránky přesunu tyto informace sem a budu je průběžně doplňovat, protože jsem tam určo nevyjmenoval všechno.:-)))

Co mám rád

Úplně nejradši ze všeho mám svoji paničku, ale jak se říká, zadarmo ani Majkýsek necvičí:-), jsem samozřejmě po zásluze odměňován svým nej-nej-nej-oblíbenějším míčkem od fy Kong a pamlsky Frolic. 

Balónek je červenej a úplně ho zbožňuju. Na agility mi ho občas sebere nějaký ošklivý Obrazekpejsek, protože si ho někde nechám, jdu se kouknout za paničkou, pak se vrátim a ... ON tam není!!!!!!!!!!!!! Zloději, pomoc!!! Okradli mě! A najednou vidim, jak se opodál to vižlí vyžle Toni po něm válí. Nevim, proč se neválí po svým balónku, jen po mym. Tak tam tak postávám a čekám, až ho pustí, abych si ho, s pořádnym výchovnym zavrčením, mohl zase vzít zpátky. Občas musí přijít moje nebo Toni panička a balónek tý drzounce vzít a mně, chudáčkovi, podat. Já dotyčné za odměnu málem uhryznu pár prstů a jdu si zkontrolovat, zda neutrpěl nějakou újmu. Zatím ale drží, asi je fakt nerozkousatelnej a nerozválitelnej.

Froliky mám taky rád, ale už to není ono. Ty dostávám na poslušnostním cvičáku, tam bychom toho s balónkem moc nenacvičili. Občas ho mám jako výměnu za aport, když se mi nějak nechce pouštět, ale jinak mám jen Froliky. Panička jich má plný odměníkový sáček a většinou spapám všechny. Nerad plýtvám.:-)))

Rád mám taky páníčka, ale toho až po paničce a balónku.:-))) Dále: honit modely letadel, aut a vlastně čehokoli, co se pohybuje a dělá nějakej zvuk, ale ty éra, to je žůůůůžo. Panička si to taky pochvalovala, vyběhal jsem se a nemusela se ani pohnout.:-) Ještě, že kamarád paničky si staví svoje modýlky a občas mě nechá takhle vyblbnout. Jinak mám rád takový ty věci, jako každej pesan: vodu, sníh, bláto (hlavně na mě:-)), klacíčky, šišky, žaludy (to jsem objevil loni v létě a je to fakt lahůdka, panička to taky ochutnala, aby prý věděla, proč to baštím, prý chuť nic moc, ale mně to moooc chutná), takže kdo to ještě nebaštil, doporučuji. Delikatesa! Mlask.

No, dále by to bylo kartáčování, válení se v posteli, občas i na svém XXXL pelíšku (i panička se na něj vejde, tak nevim, proč si to nemůžeme vyměnit oficiálně), sušené vepřové uši, to je taky náááramná lahůdka, menší pejsky (obzvláště bílé - bišonky, westíky, maltézáčky apod.), většinou i velké pejsky, ale tam si už přeci jen vybírám (viz níže), fenky všech velikostí (hlavně Axu:-)), a ještě spoustu jiných věcí, který mě teďka vůbec nenapadaj.

Co NEmám rád

Toho zas tak moc není, ale něco se přeci jen najde. Tak třeba pesany se spláclým čumákem (buldoci, boxeři - někteří, rotvíci, mopsové atd.), ty moc nemusim, pak nemám rád velký žlutý pejsky (zlaťáky, žlutý labradory - Bojar je vyjímka), veterináře, kotec (panička mě tam na cvičáku občas zavře, když si potřebuje v klubovně něco vyřídit a to si pak vzpomenu na útulek a pláču dokud nepřijde, zatím mě tam nikdy nenechala, ale co já vim a občas jí to teda fakt trvá dost dlouho, už je vůči tomu mýmu řvaní imunní):-(

Dále nemám rád (ale fakt vůbec) chůzi u nohy na vodítku. Bez vodítka mi to nevadí, ale na vodítku bych se radši uškrtil. Panička mě vždycky přemlouvá, slibuje, vyhrožuje (občas ty hrozby i splní), ale na mě nic neplatí. Zastávám pravidlo "půl metru". Půl metru před paničkou a půl metru od paničky. Prostě každý potřebuje svůj prostor!!! Jen když jsem uplácen Frolíky, jdu krásně, tam kde mám.:-) Jak jsem psal, zadarmo ani Majkýsek necvičí.:-)))

Ale i když mám pár negativní vlastností jsem paničky zlatíčko, Majkýsek, pusík, pupík, štuclík a čumáček. Občas magor, trubka, zlobidlo (ostatní bych nerad rozšiřoval:-)), ale v první řadě jsem její věrný Majky!!!!