Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osmičkový voříšek 19.05.07

19. 5. 2007

Dneska jsem byl s paničkou zas na jedný akci pro voříšky. Neměli jsme ani jít, protože chtěly zas s Adélou trénovat na dog-trekk, ale nakonec se dohodly na odpolední procházce u Dáši se zrzavkama, takže jsme na voříškiádu jeli a moc dobře jsme udělali.

Den teda začal docela zajímavě. Panička se furt válela v pelíšku, až jsme to málem nestihli. Ale dorazili jsme ještě před třičtvrtě na 10, kdy končila prezentace, takže to nakonec bylo v poho. I jsme našli místo ve stínu, takže jsem se nemusel celou dobu pařit na sluníčku, který dneska fakt dost sálalo (taky je panička pěkně přismahlá na ramenou, protože se samo nenamazala):-). Začátek měl být v 10:00, ale protože se někteří páníčci nedostavili včas (my jsme k nim nepatřili:-)), chvíli se to pozdrželo a začínalo se asi ve čtvrt na 11.

Soutěž byla rozdělena do 6-ti skupin: "štěně" do 1 roku, "starší štěně" do 2 let, "dorostenec" do 3 let, "mladší dospělý" do 4 let, "starší dospělý" do 8 let a "senior" od 9 let.

Já, protože mi už letos bude 5, jsem byl v páté kategorii, starší dospělý. Bylo tam se mnou ještě asi 11 pejsků, takže konkurence veliká. Paničku jsem zcela ohromil tím, že jsem šel krásně u nohy a poslouchal (za účelem unavit mě, mi házela před tím balónek, takže se asi zadařilo:-), i když se jí to málem nevyplatilo, protože při posledním hodu mi balónek proletěl pod plotem na druhou stranu a jak jsem se tam zkoušel dostat, roztrh jsem si o plot čumák a tlamu a teklo mi dost krve, ale hodná slečna mi balónek z druhé strany hodila a panička mě "odkrvila" kapesníčkama, takže jsem mohl nastoupit v celé své kráse). A šel jsem opravdu moc hezky, dělal jsem obraty, štěkal jsem na povel, sedal si a skákal na paničku a opíral jí tlapky o ramena, to je naše oblíbené číslo.:-)) Zbytek kruhu už jsme to vzali tak jako nekonvenčně, takže mě chůzí u nohy nemučila a na konci jsme se přetahovali i o vodítko. Z 25 možný bodů jsem jich získal 21. Krása. Potom teda jeden pejsek získal 23 bodů, takže ten jasně vyhrál, ale další získal 21, takže jsme měli stejně bodů. A protože další pejskové už měli míň bodíků, šli jsme my dva ještě jednou na předváděčku, aby se mezi námi rozhodlo, kdo bude druhý a kdo třetí. No, tentokrát panička zvolila opravdu ukázku výcviku, takže jsme dělali obraty u nohy, odložení za pochodu, a celou dobu jsem fakt šel u nohy, tak jak se má. Nebudu vás Obrazekdlouho napínat. Ano, jsem DRUHÝ!!!!:-)) Panička měla fakt šílenou radost a já taky, takže předání poháru od paní Petry Černocké a pana starosty Prahy 8 Noska málem neproběhlo, protože jsem se zas přetahoval o vodítko a to prostě panička nemohla třást rukou a přebírat cenu.:-))) Musel jsem být tedy umravněn (chvíli jí to ale trvalo:-)) a až potom mi mohla převzít pohár za 2. místo v Osmičkovým voříškovi v kategorii "starší dospělý". Takže mám doma svůj první pohár!!! Panička mi prý pořídí tu vitrínku, když jsem takhle úspěšný a mám už medaili a pohár.:-)))

Taky jsme tam potkali Fryka s Maruškou a Broka s Áťou. Brok byl v seniorech a Fryk (tušim) v dorostencích. A oba si přinesli pohár. Brok dokonce za první místo a Fryk, taktéž jako já, za druhé. Takže máme i společnou fotečku - elita Jinonického cvičáku.:-))) Holky pak už teda jely domů, za náma přijel páníček, ale jen na chvilku, protože musel ještě do práce, ale vzal mi domů pohár, protože se paničce do baťůžku nevešel a nechtěla mi ho zničit. K poháru se samozřejmě vyhrával i pytel s granulemi, ale většina vítězů (včetně nás) ho věnovala pro pejsky do útulku, takže několik pytlů s granulemi Bono poputuje do Modřanského útulku.

Mezi jednotlivými kategoriemi byl i doprovodný program: paní Černocká dvakrát zpívala, byla ukázka tance se psem, ukázka nového sportu u nás obedience, ukázka práce zvířecí záchranky Pet-Medic a ukázka služebního výcviku psů u Městské policie.

Bylo to opravdu moc pěkně strávené dopoledne a kousek odpoledne.

Před půl druhou jsme vyrazili na sraz s Adélou a strakatejma holkama, ale o tom zas v druhém dnešním článku.

Fotky z Osmičkového voříška si můžete prohlídnout tady.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář