Jdi na obsah Jdi na menu
 


Voříškiáda Kralupy nad Vltavou 24.03.07

24. 3. 2007

Dneska jsme vstávali na sobotu odporně brzo. Už v půl 8!!! Blééé, nemám rád ranní vstávání.:-( Ale bylo to zas znamení, že se něco bude dít. A taky, že dělo. Byl jsem naložen u nás do auta a vysazen v Kralupech nad Vltavou. Tady jsem už přece jednou byl?!? Jo, už si vzpomínám, vloni v říjnu na Memoriálu Karla Grunwalda a závodil jsem v kategorii ZPU-1. Hmmm, tak copak tu budeme asi dělat dneska?

Když jsme přišli na cvičák, bylo tam už spoustu různých pejsků a většinou neurčitých ras. Panička mi vysvětlila, že to je přehlídka voříšku, kříženců a čistokrevných pejsků bez PP. Jo, tak proto přijede i Tonička, Andulka, Cessy a Rozárka. Paničky od Andulky a Toni nám volaly během cesty, jestli jedou dobře na Mladou Boleslav, že jim to poradila jedna kamarádka. No, tak to teda nejely. Panička je nasměrovala a ještě jim podrobně napsala, kde sjedou z dálnice a jak tam pak dál. Holky to teda stihly jen tak tak. Prezenčka byla do 09:30 a ony dorazily asi v 09:45. Ale protože panička při kontrole očkováku a tak nahlásila, že přijedou nejspíš později, byly očekávány.

"Vystavování" probíhalo ve dvou kruzích. Pro voříšky a křížence v jednom a pro čistokrevné pejsky bez PP ve druhém. Když paní rozhodčí zavelela klus kolem kruhu, panička se orosila a celkem právem. NESNÁŠIM, když musim být na vodítku u nohy. Buď jsem táhnul dopředu anebo skákal paničce až na hlavu. Hmmm, předvedení teda nic moc. Pak nás páníčci měli dát do výstavního postoje. Co to je? V životě jsem nic takového nedělal a dělat fakt nebudu. No, zkrátim to. Do užšího výběru jsme nepostoupili a dostali jsme hodnocení: velmi temperamentní, mírně nervózní pes, ve výborné kondici, mohl být lépe předveden - to poslední teda směřovalo na paničku. No, jo no, já vim. Tím svým hopsáním nám to vždycky zkazím. Ale zas si to víc užiju než ti, co tam jen tak běhaj předpisově.:-))) A to, že jsem velice temperamentní a nervózní (to mírně tam paničce nějak nesedí) to víme všichni. Ale myslím, že panička mě zvládá velice dobře a docela to mírníme. Jen se to projevuje zrovna na takovejdlech akcích. Chjo.:-( Jo, a ve výborné, nebojim se říci, ve vynikající:-))) kondici jsem taky. Když furt někde běháme a skáčeme, není se ani čemu divit.:-))) Tím pro nás soutěž o nejkrásnějšího voříška skončila, ale to neznamenalo, že se jede domů. Byla připravena ještě celá řada soutěží. Panička mě přihlásila do weight pullingu, aportování za stížených podmínek a do agility. První byl weight pulling a teda musím říct, jsem dobrej.:-) Nebyla to teda nějaká extra zátěž, ale pro netrénované pejsky, kteří to nikdy nedělali, si myslím, že to stačilo. Jen pro ten pocit, že něco táhnou. Rozbíhalo se s povolenou šňůrou, což si myslím bylo špatně, protože skoro všichni pejskové se dost lekli, když zjistili, že jim něco hopsá za zády. Kdyby se začínalo už s nataženou šňůrou, nebyli by tak překvapení. Nicméně jsem v této soutěži vybojoval 2.místo mezi velkými pejsky, celkově jsem byl na 3.místě a odnes jsem si krásnou medaili a spoustu mňamek. Panička na mě byla právem hrdá. Potom byl aport za stížených podmínek. Tato soutěž spočívala v umístění aportu mezi piškoty a vyhrál ten pejsek, který aport přinesl nejrychleji. Odpočítávání skončilo, když páníček či panička dali aport nad hlavu. Hmmm, zase se mi nechtělo pouštět, takže čas nic moc, ale panička byla potěšena, že těch piškotků jsem si ani nevšim. Což jí dost překvapilo, protože jinak jsem venku příšerná popelnice.:-) No, a nakonec byl závod agility. Teda, až se to stydím napsat, ale totálně jsem pohořel. Dělal jsem, co se mi chtělo, na paničku jsem strašně štěkal a tím pádem jí nemoh ani slyšet, co po mě chce. No, co se dá dělat, musíme hold víc trénovat, abychom mohli jezdit i na závody. Ještě před AGI jsme si byli zkusit coursing a teda musím říct, že je to B E Z V A D N Ý!!! Hnedka mi panička slíbila, že příští neděli pojedem zkusit licenční běhy. To je coursing taky v Kralupech, takže je to blizoučko.

Celej den se mi moc líbil, byl jsem s kamarády, zaběhal jsem si, zablbnul, zaštěkal a vyhrál jsem i nějaký věcičky na zub a jednu věcičku, kterou mi panička pověsila na nástěnku. A říkala něco o tom, že mi asi bude muset pořídit vitrínku, když už mám tu první medaili.:-)))

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář