Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend s Axou 15.-17.06.07

15. 6. 2007

Tenhle celý víkend trávíme s Axou a Jirkou. Článek bude teda úplně hotov v neděli, ale už dneska byl supr program. Jirka vzal svýho dvouplošníka a jeli jsme "lítat" do Slivence. Ex-páníčkovým koníčkem jsou totiž modely letadel, který si i sám staví a potom s nima i lítá.

Zastavili jsme na takový jedný silnici, kde by vlastě nemělo jet žádný auto protože tam byl zákaz vjezdu kromě aut stavby, ale stejně jako my, vjelo tam, za tu cca hoďku, tak 6 aut. Ale to bylo v poho, stejně jsme, s Axou, měli úplně jinej zájem, než se poflakovat po silnici. Teda hlavně já, Axa to tak úplně neprožívá. Běhal jsem za letadlem jak splašenej a dával si, jak říkala panička, trénink na coursing.:-) To je, mimochodem, další sport, kterýmu se hodláme začít pořádně věnovat. V srpnu si zaběhnu třetí licenční běh a pak už můžeme závodit.:-))

Máme spoustu fotek, jak honíme éro, takže se určo mrkněte, je to docela sranda. Ale větší sranda (aspoň pro Jirku, pro paničku moc ne) bylo, když chtěl s letadlem přistát (což za tu dobu, co jsme tam byli, udělal asi 5x), panička nás musela odchytit, abychom letadlo neulovili. A teda měla co dělat nás udržet. Pole bylo po dešti dost rozbahněný, takže byla za chvíli jako prasátko a hlavně jí to klouzalo, takže za náma jela jak na bruslích.:-))) Letadlo jsem prostě chtěl ulovit a na nějaký sedni a zůstaň se z vysoka vybod.:-)

Ještě jsem pak chvíli letadýlko naháněl, ale když panička viděla, že už moc nemůžu (ale stále běhám jak magor, zas zmiňuje to rychlý zvíře, já fakt nevim, co s tím furt má?!?), byl jsem naopak uloven já a odveden do auta. Axa tam byla se mnou, což se ukazalo nebýt zrovna dobrý nápad. Já seděl vzorně vzadu a pozoroval letadlo zadním oknem od kufru, ale Axa prostě chtěla ven, takže se přesunula na přední sedadlo a snažila se vystoupit pootevřeným oknem. Jenže trošku zapomněla, že má na tlapkách asi tak metrák bahýnka.:-) Bylo úplně všude, na okýnku, na sedačce, na opěrátku, no prostě úplně všude. Jirka byl dost nasr........, ale pro mě bylo dobrý, že jsem poslech a zůstal vzadu. Nemoh nic říct a musel hubovat jen Axe, která se tvářila strašně ukřivděně, jako, že za to vůbec nemůže a že vůbec netuší, jak se to tam mohlo dostat a kdo to tam moh dát.:-)

Pak už jsme teda jeli domů, ale docela jsme na tom zabahněným autě i vydělali (teda já a panička), Jirka si potřeboval spravit náladu, takže jsme se cestou stavili na benzínce pro zmrzku a já pak taky kousek dostal. Mňam, Cornetto s lesním ovocem. L A H Ů D KA!!!!!!!!:-)

Po zmrzce jsme už jeli domů a já se těším na zbylý dva dny, protože jestli budou tak nabytý, jako dnešek, bude to přímo bájo.

No, jak teda ten víkend začal slibně, sobota byla taková nijaká. Panička se skoro pořád jen válela v pelíšku a spala (prý jí bolela hlava). I když je fakt, že nejít s náma panička ven, asi jsme nešli. Jirka se k tomu nějak neměl. Byli jsme celkem venku jen třikrát, i když na relativně dlouhou dobu, ale žádná tůra to teda nebyla. Ale proběhli jsme se a pro jednou jsem to paničce odpustil. Bylo vidět, že jí asi fakt není zrovna nejlíp. No, a za chvíli byl už večer a šlo se zase spát. Takže jako sobota nic moc. Ovšem v neděli to bylo něco jinýho. Když panička vstala, začala mi balit batůžek, což vždycky znamená, že se někam pojede. Tentokrát s náma jela i Axa, takže panička měla v tramvaji o zábavu postaráno. Uhlídat a usměrnit dva, poměrně velký, psy, aby jsme nepřekáželi v uličce a nikdo po nás nešlapal je občas nelehký úkol.:-) Ale zadařilo se, vystoupili jsme na Smíchovském nádraží a vyrazili směr Mekáč. Panička si zase koupila "snídani", my jsme dostali od jednoho zaměstnance do mističek vodu, což panička ocenila velice kladně a čekali až přijede Adéla s bíglím duem A+A. Za chvíli se holky objevili, takže jsme byli nacpáni do auta a vyrazili jsme. Vzadu bylo dost těsno, tak jsem si vlez dolů za přední sedačku a chrupkal tam. Axa, Arwenka a Andulka se tam nakonec nějak vměstnaly a taky se většinou uložily ke spánku. V Jesenici jsme měli ještě sraz s Tončou, Bertičkou a Dášou a potom už všichni společně vyrazili směr Jílové za Benjikem a Luckou. Benji měl dnes na programu socializaci a my mu v tom měli pomoci.:-)

Když jsme přijeli k Lucce na chatu a všichni pesani se vyhrnuli z auta, Benji na to ze začátku dost nevěřícně zíral. Pak se otevřela branka, šet psů se vřítilo na zahradu, Benji zavřeštěl a pádil se rychle schovat. Když ale zjistil, že ho nikdo utěšovat nebude a že pesani jsou hodný, přišel se na nás podívat a mě, protože mě už zná, i vítal. Paničky si nás za chvíli zase posbíraly a šlo se na tu prochajdu. Nebyl to takový výlet, jako vždycky, ale protože jsme sebou měli 3 mrňouse, byla délka trasy upravena dle jejich pacek. Celkem nás tedy šlo 7 psů a 4 paničky. Musela na nás být fakt super podívaná. Celá smečka laděna do zlatých, oranžových či žemlových barev, takže jsme se k sobě krásně hodili. A i když byla procházka relativně krátká, asi "jen" hodinu a půl, což je prostě málo:-), nebylo o dramatické situace nouze. Semtam se šla Andulka podívat po nějaké stopičce, ale musím uznat, že se okamžitě vracela, jakmile Adéla zapískala, vysvětlování jedné paní, kterou jsme potkali a která znala Lucku, ale ještě nevěděla, co se stalo Artovi, jaktože Lucka nemá svýho velkýho kokra, ale novýho mrňavýho, a pak, a to byla nejdramatičtější akce dne, jsme se nepohodli s Toničkou a "trošku" se servali. Tonička dopadla dobře, bez jediného šrámu (holky totiž nekoušu), ale já mám nakouslý pravý ucho a prokouslej levej horní pysk. Jenže tu tlamičku jsem si udělal svým vlastním zubem. Jsem prostě střevo. Panička mi ho musela z toho ještě vyndat. Mám to skrz na skrz, takže kdybych chtěl, můžu si tam dát piercing.:-) Ale ucho krvácelo víc a jak jsem otáčel hlavou, byl jsem na pravý straně celej postříkanej od krve. Panička sundala baťůžek, vyndala mojí lékárničku, kterou v něm všude nosí (Dáša na to koukala dosti udiveně, ale panička mě zná a ještě, že tak, není nad první pomoc a včasné ošetření:-)), a začala mi to ošetřovat. Otřela mě kapesničkama a rány mi nastříkala Septonexem a zasypala trošku Hypermanganem, aby se mi to zatáhlo a přestalo krvácet. Pomohlo to a my mohli pokračovat v procházce. Potom už procházka probíhala zcela v klidu. Paničky objevily stromy s třešněma, takže se najedly a my teda taky, byly pořízeny společné fotky a pomalu jsme se vraceli k Lucce na chatu. Přeci jen bylo vedro a prcci toho už měli plný packy a my dospělci trošku taky.

U Lucky na chatě jsme dostali napít, já byl pořádně umyt, abych neděsil pak lidi v tramvaji, krvavejma flekama na krku a pomalu vyrazili k domovu. Arwenka s Bertičkou ještě teda stihly zvalchovat trs kytek tak (panička není botanik, takže fakt neví, co to bylo, takový vysoký oranžový:-)), že Benjik si je pak spletl s novým pelíškem a chtěl se v nich uvelebit, což mu bylo rázně zatrhnuto.:-)

Adéla nás vysadila zase na Smíchově a my jeli vrátit Axu, která byla celý den strašně hodná, jen občas na někoho skočila, když mu chtěla dát hudlana, nedej bože, když dotyčný seděl, to měl trošku smůlu.:-) Axulka umí být velice přesvědčivá a velice neodbytná a ještě ke všemu má děsnou sílu, takže dotyčná, vybraná, nešťastnice většinou nějakou tu pusinku dostala, ještě než vůbec stihla zareagovat.:-)

Z Barrandova jsme jeli domů, já dostal napapkat a šel jsem chrnět, protože těch zážitků bylo dneska docela dost a ne všechny příjemné (tlaminka mě docela bolí a taky mě zase začala bolet moje oblíbená levá zadní (trošku jsme se s Axou honili), takže trošku kulhám, ale záda to nejsou, to panička hnedle zkoušela, takže to snad bude OK). Ale v součtu tenhle víkend byl naprosto bombovej!!!

Fotky z celého víkendu jsou zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář