Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jílové u Prahy 22.09.07

22. 9. 2007

Jak jsem uváděl v novinkách, přijela včera na víkend Axa. Panička se na ní děsně těšila, což jí přešlo asi tak 3 vteřiny po tom, co mrňous vstoupil do bytu. Začli jsme se normálně vítat, ovšem velice rychle jsem zjistil, že tentokrát voní úplně jinak a že mě to velice zajímá. Ano, správně, Axa hárá. Na to, že první hárání měla v lednu, má "mírné" zpoždění a musí si to vybrat zrovna, když je u nás. No, bude to zajímavý víkend (hlavně pro paničku, chichi).

Axulín se teda odsoudil k venčení na vodítku a ve velice nestandartních hodinách, kdy spíš nepotkáme jiný pejsky a kdy bude spíš puštěna, aby se aspoň trošku proběhla. Což mě teda děsně sejří, protože si nemám s kým hrát (kromě Axy, samo:-)). Ale abych paničce nekřivdil, vzala nás dneska do Jílovýho, abychom se pořádně prošli. Z počtu 8 plánovaných psů jsme nakonec šli jen 4, ale panička říkala, že je to tak lepší, protože 3 měli být bíglíci ze Strašnic, a to by asi nebylo úplně dobrý.

V Jílovým na náměstí jsme měli sraz s Beou, která vytáhla Ivču na prochajdu a už se jelo k Benjimu a Lucce. Vez nás tam teda páníček, ale ten slíbil Luccičinýmu tatínkovi, že mu pomůže odstěhovat z Prahy na chatu postel, takže zase odjeli a my mohli s paničkama vyrazit na prochajdu. Axa byla teda puštěna, aby se pořádně prošla a proběhla, což plnila velice svědomitě.:-) Ale protože všichni tam jsme byli pesani hodní a nezdrhací, prochajda proběhla zcela v klidu a měli jsme jí sfouklou asi tak za hodinku a půl a to se paničky spíš plazily než šly. Já jsem zas předváděl své číslo "kulhám na levou přední" čímž jsem paničku trošku vytáčel, protože po flyballu jsem absolutně nekulhal a teďka při normální prochajdě jako budu? No, budu.:-) Ale v pohybu mi to vůbec nepřekáželo, takže jsem se tim nezaobíral.

Když jsme se vrátili zpátky k chatě, Ivča s Beou musely jet, protože jim měla přijet ještě návštěva, ale my jsme se, jako vždy, šli napít a pokecat s Lucčinými rodiči. Páníček tam už byl, popíjel kafíčko a čekal na nás.

Vodu jsme už měli připravenou ve velký misce a taky jsme dostali nějaký mňamky a granule. Nabaštit hlavně dostal Benji, kterej je známej svou nežravostí, tak využili naší přítomnosti, aby tam měl "konkurenci" na žrádlo a aspoň něco sežral. A fakt to fungovalo. Sprásknul toho docela dost a co nechal, tak jsem dojel já.:-) Lucky maminka se nade mnou stále rozplývá, že takovýhle psa by chtěla. Co mi dá, to sežeru a hlavně rychle.:-) Ale panička mě nedá a já taky jinam nechci (i když bych se tam neměl špatně, panička je prostě panička).

Kolem půl 4 jsme už ale museli jet, jelikož páníček měl zas nějakou práci. Dojeli jsme domů a šli chrnět.

Byl to zas supr strávenej den s kamarády a už se moc těšim, až Benji bude moct chodit delší trasy a začnem zas podnikat dvacetikilometrový vejlety a chodit na ofiko trekky.

fotečky - moc jich tentokrát není, ale fakt jsme byli hodní, takže by byly všechny skoro stejný

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

škoda, že jsem nemohli s vámi

Arwen,24. 9. 2007 15:27

Ahoj Majky,
opravdu je mi líto, že jsme nemohli s vámi. pozdravuj Axu a ostatní kamarády. Pac a pusu na čumáček Arwen (s Mončou)